De Nieuwe Boerenfamilie

Lees de columns van onze boeren bij Agrio

Columns+NBF

Lees de columns van onze boeren bij Agrio

De komende maanden klimmen de Boerenversneller deelnemers en trainers in de pen voor een mooie samenwerking tussen De Nieuwe Boerenfamilie en Agrio. De komende maanden lees je maar liefst 7 NBFxAgrio colums. Alle columns op persoonlijke titel zijn gekoppeld aan de thema’s van de Boerenversneller dagen: transitie, persoonlijk leiderschap, de verbinding met de stadse ondernemer en het financiële plaatje van het boerenbedrijf.

Voor wie Agrio nog niet kent, dit is dé grootste agrarisch uitgever van Nederland. Onderverdeeld in regiobladen Veldpost, Vee & Gewas, Agraaf en Stal en Akker lees je al het landbouw vaknieuws van Nederland.

Hieronder zetten we alle columns voor je op een rijtje:

anne 2.jpg

Column| Boer zoekt verhaal

Dag 6 van de Boerenversneller brak aan: boer zoekt verhaal. Voor mij was dit misschien wel de belangrijkste dag. Niet omdat ik geen verhaal heb. Verhalen genoeg, zoals op ieder boerenerf. Maar het kort en bondig vertellen van mijn verhaal aan onbekenden ben ik écht niet gewend. Zeker niet als het gaat om wilde plannen, die nog vaak bijgeschaafd gaan worden voordat het zover is.

Lees meer

Jeroen van Ijzerloo De Nieuwe Boerenfamilie

Column | Erfbetreder hoeft geen vies woord te zijn

In 2016 zijn Peter Fechter en ik financieel adviesbureau 5voor1 gestart om te laten zien dat je het best tegelijkertijd over verduurzaming en verdienvermogen kunt, mag en moet hebben.

Lees meer

Els Uijterlinde

Column | Van boerendroom naar werkelijkheid? Denk als een ontwerper!

Hoe vaak maak jij los uit je dagelijkse werkzaamheden en droom je over waar jij en je bedrijf over tien jaar staan? En denk je dan vanuit jezelf, of vanuit de toekomstige burger en consument? Als boer is het makkelijk je te verliezen in het dagelijkse werk, nieuwe regelgeving of veranderende wensen van de bank.

lees meer

Marije Elderink

Column | Als boer inspiratie opdoen bij ondernemers in de stad

Met z’n allen naar Amsterdam, om te zien hoe voedselondernemers in de stad het doen. Een leuk en leerzaam uitje aangezien ik, een Tukker, normaliter niet zo vaak in de Randstad te vinden ben. Hoewel het door de huidige situatie niet door kon gaan zoals gepland (namelijk: een tour langs de ondernemers), hebben we toch veel verschillende verhalen gehoord van inspirerende ondernemers.

lees meer

Ragna.jpg

Column | Boeren mogen ook oogsten - Ragna Heidweiller

„Dit is echt níks voor mij,” zucht een boer tijdens het geconcentreerd schillen van een appel. De betreffende boer is een van de deelnemers van de workshop persoonlijk leiderschap in de Boerenversneller, het ondernemersprogramma van De Nieuwe Boerenfamilie.

lees meer

Kasperr.jpg

Column | Direct bestellen uit de schuur van de kleinschalige boer - Kasper Hoex

Een boer krijgt gemiddeld 14 cent per kilo aardappelen, terwijl de consument in de supermarkt tot wel 10 keer zoveel betaalt. Dat vind ik als jonge boer gek en niet eerlijk, stelt Kasper Hoex in deze column die hij schreef in het kader van De Nieuwe Boerenfamilie.

lees meer

Meer weten over het Boerenversneller traject? Lees mee! Of wil je in 2021 met jouw bedrijf deelnemen? Schrijf je dan nu in!