De Nieuwe Boerenfamilie

Voedingskundige zoekt... boer onder de rook van Amsterdam

Renate.jpg

Renate is voedingskundige en wil heel graag in contact komen met een boer. Ze is namelijk kookworkshops voor kinderen aan het ontwikkelen. Renate: “Zelf groeide ik op met ouders die amper konden koken en wat we aten was verre van lekker en zeker niet altijd gezond. Door jaren in de horeca en grote liefde voor eten, heb ik mezelf het koken, proeven en ontdekken aangeleerd. In mijn beleving moet dit anders kunnen. Alle kinderen zouden al vanaf jongs af aan moeten leren waar eten vandaan komt, hoeveel energie erin gaat om het te produceren en over de vaardigheden beschikken om er zelf een gezond en lekker eindproduct van te maken.”

Met haar kookworkshops wil Renate kinderen leren wat ze met de producten kunnen. Ze is er nu van overtuigd dat ze nog een stap verder moet gaan: kinderen laten zien waar de producten vandaan komen. Volgens Renate is de boer een onmisbare schakel om kinderen te leren hoe ze met (gezond) voedsel moeten omgaan. En daarom zoekt ze: een boer onder de rook van Amsterdam, die dit avontuur samen met haar zou willen aangaan.

“Ik zoek een boer die ervoor open staat om mij de workshops op het erf te laten geven en iets van zijn passie zou willen overdragen op de kinderen. De boer draagt zijn kennis over en ik op mijn beurt mijn kennis over koken en gezondheid. Ik geloof dat dit een manier is om de consument dichter bij de product te brengen. Ikzelf weet ook nog te weinig van de boer. Als het op gezondheid en voeding aankomt missen we als consument kennis. Ik weet heel veel over gezonde voeding, maar zelf ook nog veel te weinig over degene die het eten produceert!”

👪 Wil jij samen met Renate slimmer gaan boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪