De Nieuwe Boerenfamilie

Botanic Bites zoekt... (boeren met) plantaardige reststromen

Doreen is oprichter van Botanic Bites - een innovatief foodbedrijf dat innovatieve, plantaardige en eiwitrijke foodproducten produceert, met en voor boeren die aanzienlijke reststromen produceren. Het bedrijf zet in op de duurzame-eiwittransitie en pakt voedselverspilling aan door voedsel van voedsel te maken. Initiatiefnemer Doreen Westphal en compagnon Huub Schoemaker investeren bovendien in een hechte samenwerking met al hun stakeholders.

Eén van de reststromen die Botanic Bites verwerkt zijn de voetjes van de oesterzwam, die wel 20% van de oogst bedragen – dat is alleen in Nederland al 305 ton per jaar. Deze worden normaalgesproken weggegooid omdat ze wat harder zijn. Zonde! Ze zitten vol smaak en vezels. Bovendien zijn voor vleesvervangers juist natuurlijke ingrediënten met een goede ‘bite’ nodig. Botanic Bites verwerkt de voetjes tot plantaardige worstjes, burgers en rollade, en zorgt daarmee voor een heel duurzame vleesvervanger op de markt, verwaarding van reststromen én minder voedselverspilling.

Doreen: “We zijn altijd op zoek naar boeren met plantaardige reststromen! Ook als je denkt dat er niks te verwaarden valt, zijn wij toch benieuwd.”

👪 Wil jij samen met Doreen en Botanic Bites slimmer gaan boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪