De Nieuwe Boerenfamilie

Melkmeisje zoekt... haverboer

melkmeisjezoekthaverboer.jpg

Dit is Tahira- oftewel het Vegan Melkmeisje, een bedrijf dat verse plantaardige melk afvalvrij levert bij gezinnen en bedrijven. Dit melkmeisje is op zoek naar een haverboer om de afstand tussen de oogst en de consument te verkleinen. Waarom? Dat kan ze beter zelf uitleggen:

Tahira: “Vorig jaar heb ik een succesvolle trial gedaan waarbij ik haver-, amandel- en hazelnootmelk heb geproduceerd. De notenmelk wil ik achterwege laten, vanwege de impact op het milieu. Omdat haver hier in Nederland wordt verbouwd, zou ik graag met een haverboer samen willen werken. Als ik mijn productie weer ga opstarten, wil ik graag dat de boer het geld krijgt voor mijn haver in plaats van de groothandel. Het Vegan Melkmeisje is een bedrijf dat de melk afvalvrij levert (in glazen flessen die weer worden opgehaald) en ik zou graag op afvalvrije productie overstappen waar helemaal geen verpakkingsmateriaal meer aan te pas komt.

Het concept heb ik helemaal uitgeschreven, alleen heb ik niet het netwerk om zelf in contact te komen met een haverboer. Ik zou graag eerlijk samen willen werken en een goede prijs betalen voor de haver.” 

👪 Ga jij samen met Tahira slimmer boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪