Fruittelers en andere boeren opgelet! Skoop maakt ijs van ingrediënten uit over- en bijproductie. Reststromen dus. “Want als een appel niet perfect rond is,” zegt Gaia, “smaakt ie wel nog steeds super lekker. Hetzelfde geldt voor het koekje dat gebroken is of de aardbei die te klein is. Stuk voor stuk heerlijke ingrediënten die wij maar wat graag toevoegen aan ons ijs.”
Gaia van Skoop is op zoek naar nieuwe leveranciers voor hun ijs. Het liefst boeren en telers die ze kan helpen bij het verwerken van eventuele reststromen of afgekeurde groenten, fruit, kruiden, zaden, noten, graansoorten. En dat kan van alles zijn. Pruimen, wortels, bierbostel, tijm, tomaat, pepers … en nog veel meer!
🍦🍏🍎🍐🍇🍒
👪 Wil jij samen met Gaia en Skoop slimmer gaan boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪