De Nieuwe Boerenfamilie

Akkerbouwer zoekt... notenteler

Sander-notenteler.jpg

Onze Boerenversneller Sander zoekt een notenteler met wie hij informatie kan uitwisselen! Ben jij - of ken jij - of ken jij iemand die iemand kent - die noten teelt en daar meer over kan vertellen? Dan wil Sander heel graag kennismaken: “Ik wil me graag zelf een beeld kunnen vormen van notenteelt. Hoe het werkt in de praktijk, met oogsten, waar ik aan moet denken, en meer.”

Sander doet mee aan de Boerenversneller omdat hij het gangbare akkerbouwbedrijf van zijn ouders wil omzetten naar een combinatie tussen landbouw en permacultuur. Voor zover hij weet, bestaat zo’n bedrijf nog niet op grote schaal. En aangezien hij er wel een verdienmodel van moet zien te maken, wil hij graag in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn. ‘Is het haalbaar op ons bedrijf? En zo ja, hoe kan ik het dan het beste aanpakken?’ Tijdens het Boerenversneller-traject onderzoekt Sander de overname van het bedrijf van zijn ouders. Lees Sanders verhaal.

👪 Wil jij samen met Sander slimmer gaan boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪