De Nieuwe Boerenfamilie

Florian (Euryifa) zoekt… jonge Europese veranderaars

Florian.jpg

Dit is Florian. Een jonge Belg uit Wallonië die een passie heeft voor Agroforestry, oftewel landbouw waarbij bomen een belangrijke rol spelen. Hij bezocht tijdens zijn reizen allerlei verschillende Agroforestry projecten in Europa. Dit deed hem inzien dat het wel eens heel waardevol kan zijn de krachten van Europese jongeren te bundelen om samen onze voedselproductie te verduurzamen. Daarom nam hij het initiatief voor Euryifa (European Youth Initiative for the Future of our Agriculture). Hiermee gaan hij en zijn team de uitwisseling tussen jonge Europeanen bevorderen.

Nu zoekt hij jonge Europese veranderaars (15-35) die samen deel willen uitmaken van de startgroep en vorm willen gaan geven hoe Euryifa er in de toekomst uit zal zien.

Het doel van Euryifa is de jonge generatie een stem geven in de Europese landbouwpolitiek, netwerken en van elkaar leren over regeneratieve landbouwpraktijken. Op nationaal niveau bestaan er al veel van deze jongerenorganisaties, maar het doel van Euryifa dit aan te vullen op Europees niveau.

Ben jij tussen de 15 en 35 jaar en wil jij op Europees niveau jongeren in de landbouw met elkaar gaan verbinden en lijkt het je leuk onderdeel te zijn van een nieuw initiatief?

👪 Laat van je horen via heleen[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪

Update 16 oktober: We hebben een goede match gevonden! Florian heeft contact gehad met Mathilde die waardevolle contacten met hem heeft gedeeld van enthousiaste Europeanen die mee zouden willen helpen met het opzetten van Euryfia. To be continued!