De Nieuwe Boerenfamilie

LEADER Holland Rijnland zoekt... creatieveling als gespreksleider

carlazoektcreatieveling.jpg

Maaltijden in ziekenhuizen staan er niet bepaald om bekend dat ze zo lekker of gezond zijn. En daar wil Carla verandering in brengen, samen met lokale boeren en andere voedselproducenten. Ze zoekt alleen nog iemand die de bijeenkomsten over dit onderwerp in goede banen kan leiden: een creatieveling die goed gesprekken kan leiden en ideeën boven tafel kan krijgen!

In de regio Holland Rijnland - voor het gemak: dat is zo ongeveer de hele Randstad - is Carla bezig een innovatiecafé op te zetten, waarin boeren en producenten samen nadenken over wat zij ziekenhuizen zouden kunnen bieden. Carla: “In de gezondheidszorg is behoefte aan nieuwe lekkere producten. Wij denken dat hier een kans ligt voor lokale boeren en agrarische ondernemers om met lokale producten een smaakvol dieetproduct te ontwikkelen.” 

Om in beeld te krijgen hoe dat er precies uit moet komen te zien, zoekt Carla een creatieveling die de bijeenkomsten over dit onderwerp wil leiden. Iemand die in staat is om met de betrokken partijen (o.a. ziekenhuizen, LTO Noord, Groene Hart Coöperatie en Slow Food) de behoefte, kansen en (on)mogelijkheden te verkennen. Iemand die mensen kan stimuleren om out the box te denken. Bijvoorbeeld een kunstenaar of iemand met een Food Design achtergrond.

Concreet:

  • Je begeleidt een groep van 10-15 personen, waarvan 4-5 producenten

  • Andere betrokken partijen zijn afdeling diëtetiek, Groene Hart Academie, LTO Noord, Groene Hart Coöperatie

  • De eerste bijeenkomst zal waarschijnlijk eind oktober/begin november 2019 in Leiderdorp of Alphen a/d Rijn plaatsvinden

  • Er is budget beschikbaar voor deze begeleiding.

*Leader is een Europees subsidieprogramma en onderdeel van het plattelandsontwikkelingsprogramma. Leader wil bijdragen aan de lokale ontwikkeling van plattelandsgebieden. Zij vindt het belangrijk dat de consument weer in contact komt met waar hun voedsel vandaan komt. In Nederland zijn 20 Leader gebieden waarvan Holland Rijnland er één is.

👪 Ga jij samen met Carla en LEADER Holland Rijnland slimmer boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪