De Nieuwe Boerenfamilie

Proefboerderij zoekt... (startende) toekomstboeren

Wim.jpg

Proefboerderij Haverkamp wil startende biologische agrarische- en plattelandsondernemers een kans bieden om betaalbaar te starten door gedeeld gebruik van grond en gebouwen. Samen vormen de zelfstandige ondernemers een breed gemengd biologisch agrarisch bedrijf, in een aantrekkelijk, gezond landschap met veel biodiversiteit.

De Proefboerderij zoekt nu toekomstboeren die dit avontuur aan durven te gaan! Gezamenlijk gebruik van: vruchtbare biologische grond (oeverwal IJssel), en bedrijfsruimte in Terwolde bij Deventer. De beschikbare oppervlakte per ondernemer is flexibel en variabel (0,5 tot 3 ha) met mogelijkheden tot tijdelijk verblijf.

“Wij bieden een laagdrempelige opstap naar zelfstandig ondernemerschap. Later kun je doorstromen naar een eigen plek. De proefboerderij is in ontwikkeling. De eerste pioniers kunnen vanaf voorjaar 2019 starten.”

Iets voor jou als je:

  • wil werken als zelfstandig ondernemer met een goed plan voor een bijzondere, arbeidsintensieve biologische teelt en/of de verwerking ervan

  • openstaat voor samenwerken met anderen en je talenten wil delen voor het geheel van de proefboerderij.

👪 Wil jij samen met Wim en Proefboerderij Haverkamp slimmer gaan boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪