De Nieuwe Boerenfamilie

Urgenda zoekt... boeren met plek voor bomen

Hanneke.jpg

Hanneke van @urgendanl zoekt Gelderse boeren met plek voor bomen 🌳🌴🌲 ⁣


"Ik ben op zoek naar Gelderse boeren die een deel van hun grond willen omzetten in (voedsel)bos, die bomenranden of houtwallen langs hun akkers willen of een boomgaard. Urgenda wil de komende tijd een eerste slag gaan maken met het terugvangen van CO2 uit de lucht. Dat kan door het planten van nieuwe bossen, maar ook landbouwgronden hebben hiervoor een gigantisch potentieel. Meer bomen dragen ook bij aan de biodiversiteit, een schonere lucht en verkoeling. ⁣

Bij succes in Gelderland gaan we in het najaar landelijk en zoeken we boeren in het hele land!"⁣

👪 Ben jij een (Gelderse) boer met plek voor bomen? En wil je in contact komen met Hanneke? Laat het ons weten! ⁣