De Nieuwe Boerenfamilie

Boer zoekt... afnemer voor soja-olie

Robin+Walvoort

Robin Walvoort is boer op een familiebedrijf in de Achterhoek: dubbeldoelkoeien, vleesvarkens, en flink wat land. Zijn doelstelling is om de kringloop op het bedrijf zo ver mogelijk te sluiten en om de dieren te voeren met producten met een zo laag mogelijke land use.

“Samen met een akkerbouwer telen we 5 ha soja. Deze 5ha soja produceert +/-3 ton soja olie. Het restproduct, de sojaschroot willen we gaan voeren aan onze koeien. Om de kringloop te sluiten, zoeken we nog een afnemer voor de soja-olie. Wie heeft er interesse in soja-olie of zou met ons willen samenwerken?”

Daarnaast zoekt Robin ook iemand die het leuk vindt om mee te denken over de verdere verwaarding van zijn koeien en varkens.

“Een paar keer per jaar laten we een dubbeldoelkoe slachten en maken hiervan vleespakketten. Deze vleespakketten verkopen we in de regio. Ik zou dit wel verder willen oppakken, maar ik kom zelf tijd en marketingkennis te kort. Wie vindt het leuk om samen met mij het vlees van te boerderij verder te vermarkten? Bijvoorbeeld door dubbeldoel-hamburgers in de markt te zetten, of door onze productie van vleespakketten en droge worst (van de varkens) verder te professionaliseren.”

👪 Wil jij samen met Robin slimmer gaan boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪