De Nieuwe Boerenfamilie

Hoera, de Boerenversneller gaat door!

De Boerenversneller gaat in september tóch van start

In februari stonden de veertien deelnemers van de tweede editie al te trappelen, maar precies een week voordat we met de tweede Boerenversneller van start zouden gaan, ging de wereld op slot. Een grote teleurstelling voor de organisatie, maar vooral voor de boeren die met enorm enthousiasme hun boerenbedrijf wilden gaan vernieuwen. Nu, een half jaar later, kan het programma tóch doorgang vinden.

Natuurlijk is alles nog steeds onzeker, maar hebben we het programma zo aangepast dat we nieuwe data konden prikken en toch van start kunnen gaan! In september gaan de boeren elkaar (en ons) eindeiljk ontmoeten. Uiteraard zullen de programmadagen er anders uitzien dan we ooit in ons hoofd hadden, met een gedeeltelijke online invulling, en hopelijk nog steeds een fysieke component. Tegelijkertijd hebben we nu de kans gehad om het programma nog meer toe te spitsen op de individuele deelnemers. We zijn enorm blij dat we toch van start kunnen! Op deze website en onze social media (Facebook, Instagram) kun je volgen welke stappen de boeren zetten richting hun droombedrijf. 

De Boerenversneller

De Boerenversneller is een intensief programma waarin agrarisch ondernemers stappen zetten richting hun droombedrijf, en daarin omringd en begeleid worden door De Nieuwe Boerenfamilie, coaches, experts en inspirerende voorbeelden. Projectleider Yvonne Faber over de filosofie achter het traject: “Ja, het is crisis, ook in de landbouw, dat kan niemand ontkennen. Juist in deze tumultueuze fase zijn wij met de Boerenversneller begonnen, om te laten zien hoe het wél kan. Als er iets is wat onze deelnemers laten zien, is het dat boeren echte ondernemers zijn. Ook dit jaar kijk ik weer erg uit naar de inventieve nieuwe mogelijkheden die de deelnemers gaan verkennen.” In februari en maart stelden we de deelnemers van dit jaar al aan je voor, maar we kunnen ons voorstellen dat dat is weggezakt. Daarom vind je hier alle boeren nog een keer bij elkaar.

Marije Elderink, een van de deelnemers aan de Boerenversneller 2020.

Marije Elderink, een van de deelnemers aan de Boerenversneller 2020.