De Nieuwe Boerenfamilie

We kunnen elkaar weer (online) ontmoeten

We kunnen elkaar weer (online) ontmoeten

We kunnen weer met elkaar in gesprek! Niet in fysieke vorm natuurlijk, maar online via videobellen. Wat blijkt? In onze eerste online sessie op 2 april, waar Familielid Hadassa een prachtig verslag over schreef, ontdekten we dat ook de digitale vorm best een goede manier is om te kunnen luisteren naar en leren van elkaar. Ook de tweede sessie op 17 april was een succes.

Tijdens de sessies kwamen twee grote vragen steeds opnieuw terug: wat kunnen boeren doen met hun overschotten? En hoe kunnen niet-boeren met extra vrije tijd de boer helpen? Op beide vragen werd live antwoord gevonden voor de deelnemers aan het gesprek. Daarom hebben we een aantal vervolgmeetings ingepland en jij kunt daar ook aan deelnemen. Zie hieronder op welke data we bijeenkomen.

Praat mee als je boer bent en bijvoorbeeld wil uitvinden hoe je in deze tijd je producten kwijt kunt, maar ook als je niet-boer bent en bijvoorbeeld een creatieve vaardigheid of lokale oplossing te bieden hebt. De deelnemers van de huidige Boerenversneller zullen er op deze data ook bij zijn en zij willen jou, als Familielid, graag ontmoeten!

Data waarop we gaan videobellen

  • vrijdag 15 mei (15.00-16.00 uur)

  • vrijdag 19 juni

Voor wie is dit?

De Boerenfamilie Hangout is open voor iedereen, boer of niet-boer, die wil meedenken over slimme oplossingen voor de Nederlandse landbouw, juist in deze tijden van crisis. Ben je een ondernemer met een foodbox en zoek je nieuwe producten? Ben je boer en kom je arbeidskrachten tekort? Ben je geen boer, maar heb je wel tijd en zin om boeren te helpen in deze gekke tijd? Kunnen we samen misschien een Nieuwe Boerenfamilie Box in het leven roepen met producten van onze boeren? Kortom: tijdens deze Hangout gaan we ouderwets matchmaken, en zorgen we dat iedereen kan aangeven waar hij of zij behoefte aan heeft. Het gesprek wordt geleid door Yvonne Faber.

Meedoen

Praat je ook mee? Als je je hieronder opgeeft, sturen we je de link voor de Google Hangout, plus uitleg over de online sessies via e-mail.