De Nieuwe Boerenfamilie

Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Nieuw seizoen, nieuwe kansen 

De derde editie van de Boerenversneller gaat van start met 12 diverse boerenbedrijven


Het nieuwe seizoen heeft samen met de zon gezorgd voor groei en groen. Na een donkere coronawinter staat Nederland eindelijk weer in bloei. Een nieuw seizoen biedt niet alleen voor de landbouw en de natuur een nieuw begin, maar ook voor de boer en diens bedrijf. En dat is enorm goed nieuws, want dat betekent dat ook de derde editie van de Boerenversneller van start mag gaan! In dit programma keren de boeren zichzelf en hun bedrijf binnenstebuiten, om uiteindelijk concrete stappen richting hun droombedrijf te zetten. 

Na de zomer starten we met een groep van twaalf compleet verschillende boeren en boerinnen. Van een multifunctioneel gangbaar bedrijf tot de meest bijzondere geitenboerderij van Nederland, van zorg tot futuristische kaas, en van meelwormen tot bijen. Met trots stellen we een bont gezelschap van boeren aan u voor, die stuk voor stuk allemaal een unieke droom hebben voor hun bedrijf. Bekijk de profielen van de boeren hier of kijk mee via Instagram en Facebook

Helen.JPG

De Boerenversneller

De Boerenversneller is een intensief programma waarin agrarisch ondernemers stappen zetten richting hun droombedrijf, en daarin omringd en begeleid worden door De Nieuwe Boerenfamilie, coaches, experts en inspirerende voorbeelden. Samen gaan we aan de slag om de verschillende dromen en visies om te zetten in praktische bedrijfsplannen. Zo maken we de plannen concreet en helpen we de boeren op weg om hun droom te verwezenlijken.

Oprichter Joris Lohman over de Boerenversneller: “Drie jaar geleden startten we de Boerenversneller met als doel boeren te helpen werken aan de toekomst van hun bedrijf, met hulp en frisse blikken van ‘buitenaf’. Er wordt veel gepraat en gediscussieerd over nieuwe verdienmodellen. De deelnemers aan de Boerenversneller laten zien wat er in de praktijk allemaal al kan. Of ze nu kiezen voor korte ketens, verbreden, nieuwe producten ontwikkelen of gewoon meer dialoog met de maatschappij; ik ben er trots op dat we met de Boerenversneller als onderdeel van De Nieuwe Boerenfamilie een bijdrage mogen leveren aan de landbouw van de toekomst.”

Voorgaande edities

Dit jaar vind de derde editie van het programma plaats. In de voorgaande jaren zaten er onder de deelnemers onder andere een gangbare varkenshouder die een nieuw vleesconcept ontwikkelt met grote aandacht voor dierenwelzijn, een pluimveehouder die een geheel nieuwe kip (het Oranjehoen) in de markt heeft gezet en een oesterzamkweker die kringlopen met de stad wil sluiten. Lees alle verhalen terug >> 

Op deze website en onze social media (Facebook, Instagram) kun je volgen welke stappen de boeren zetten richting hun droombedrijf. Verder zullen de deelnemers hun ervaringen delen in een serie columns op de regiosites van Agrio.