Olivier en Emma zoeken... gras voor hun waterbuffels
Van de melk van waterbuffels kan je heerlijke mozzarella maken. Dat is wat Olivier en Emma willen gaan doen, al moeten ze nog wel leren precies hoe. Inmiddels hebben ze twaalf waterbuffels 🐃 aan hun boerenfamilie toegevoegd en die staan op dit moment te grazen op geleend land. Nu zijn ze opzoek naar een eigen boerderij waar we ze bedrijf kunnen beginnen. Een plek met genoeg grasland waar de buffels, die overigens erg knuffelig schijnen te zijn, kunnen grazen en poedelen.
Olivier en Emma komen allebei uit de stad, Haarlem om precies te zijn, echte stadse kinderen zijn ze nooit geweest want ze droomden er beide al sinds jonge leeftijd over om boer te worden en de natuur in te duiken. De visie die zij hebben voor de boerderij is een toekomstbestendige bedrijf: een boerderij die de grond beheert, waar eigen producten worden gemaakt én met een sterke verbinding tussen boer en burger. Oftewel, waar de drie B’s: Boer, Burger en Buffel in balans samenwerken. Ze hebben voor zichzelf al een duidelijk doel gesteld, want op 2 april 2021 is de eerste mozzarella klaar.
👪 Weet jij en geschikte, grassige boerderij waar Emma, Olivier en de twaalf waterbuffels hun droom kunnen waarmaken? Laat je horen via heleen [at] thefoodhub.org, dan brengen wij jullie in contact 👪