De Nieuwe Boerenfamilie

Amina zoekt... boeren met een mening over Europees beleid

Dit is Amina. Amina werkt voor debatcentrum De Balie in Amsterdam. Ze is op zoek naar boeren die samen met Mohammed Chahim, Europarlementarier voor de PvdA, willen praten over de Europees beleid rondom landbouw. Hoe kunnen we klimaatbeleid zo inrichten dat de baan van de boer blijft bestaan? Wat is er volgens de jonge boer nodig vanuit Brussel? 

Op 4 april organiseert zij daarom samen met programmamaker Kees Foekema een publiek debat waarin de Europese regelgeving rondom de landbouw onder de loep wordt genomen. 

“Weg met de woede in het debat, maar samen op zoek naar een weg vooruit.”

Het doel van deze avond is om te praten over hoe klimaatbeleid vormgegeven kan worden zodat het de belangen van economie en ecologie dient, en tegelijkertijd de baan van de boer behoudt. Een blik op toekomstperspectieven, en vooral naar wat wél werkt, en de paden daarnaartoe. De avond is bedoeld om een dialoog tot stand te brengen, en het publiek is daarbij een cruciale factor. Het programma begint om 20:00 uur.

Deze avond is onderdeel van de reeks: “Aan de landbouwtafel met..”: een reeks gesprekken gericht op het verkennen van de hete hangijzers binnen de landbouwwereld van vandaag. De reeks, georganiseerd door De Balie in samenwerking en De Nieuwe Boerenfamilie, streeft ernaar om een duwtje in de juiste richting te geven aan de toekomst van duurzame landbouw en voedsel in Nederland. 

👨‍👩‍👦 Ben jij een (jonge) boer met frisse ideeën en wil je jouw stem laten horen over de toekomst van landbouw in Europa? Meld je dan hier gratis aan! 👨‍👩‍👦