De Nieuwe Boerenfamilie

‘Nieuwe melkboer’ zoekt technische kennis
Tom Grobben

‘We willen iets maken waar vraag naar is en niet met het zoveelste vegaburgertje komen’

📅 1992

📍 Enschede

🏡 melkveehouderij met sojateelt

🚀 productie en afzet van koe- én sojamelk

❓Welke partners hebben we nog nodig om ons plan tot een succes te maken?

Wie is Tom?

Tom (links op de foto) en zijn broer Bart (je raadt het al: rechts op de foto) hebben samen met hun ouders een melkveehouderij in Twente. Tom wil de focus van dit bedrijf verbreden door naast koemelk ook plantaardige melk te gaan produceren. Waarom? Om een toekomstbestendig verdienmodel te creëren en een positieve bijdrage leveren aan de kringloop op de melkveehouderij. Na twee jaar experimenten met het telen van soja en ontwikkelen van eindproducten hebben Tom en zijn broer besloten het bedrijf ‘De Nieuwe Melkboer’ op te zetten. De Nieuwe Melkboer gaat sojamelk én koemelk produceren en verkopen. 

Waarom de Boerenversneller?

Tom en Bart hebben twee jaar lang geëxperimenteerd, en hebben nu scherp voor ogen aan welke eisen hun eindproduct moet voldoen. Maar door hun beperkte kennis op het gebied van voedseltechnologie verloopt de productontwikkeling toch enige vertraging op. Ook zijn de broers op zoek naar een productielocatie. Tom doet dus vooral mee aan de Boerenversneller om samenwerkingen aan te gaan met partners buiten zijn eigen ‘sojabubbel’.

Volg Tom

Facebook:

Meer Tom

Tom spreekt op NRC Live AgriFood (6 juni 2019) over de vlucht die plantaardige eiwitten nemen. Ter voorbereiding publiceerde hij met zijn broer deze column.

In dit artikel lees je meer over de plannen van Tom en zijn broer.