De Nieuwe Boerenfamilie

Bio akkerbouwer zoekt duurzame vernieuwing
Stefan Maerman

‘De consument realiseert zich vaak niet waar de landbouw goed voor is’

📅 1979

📍 Dronten

🏡 biologisch akker- en tuinbouwbedrijf

🚀 een toekomstbestendig familiebedrijf

❓Waar ligt (financiële) ontwikkelruimte voor ons bedrijf en hoe past directe verkoop aan de consument in dat plaatje?

Wie is Stefan?

Stefan komt uit een boerenfamilie en heeft samen met Hillie een biologisch akker- en tuinbouwbedrijf genaamd ‘Op de valreep’ in Dronten, Flevoland. Het is een echt familiebedrijf met heel veel liefde voor het vak, bij het hele gezin.

Waarom de Boerenversneller?

Al een aantal jaar onderzoekt Stefan de kansen en problemen binnen zijn bedrijf. Hij wil er alles aan doen om de toekomst van zijn familiebedrijf veilig te stellen. Zo dook hij dieper in de bodem, zocht ‘Op de valreep’ de consument op, en doen ze op de boerderij bijzondere dingen ‘erbij’ zoals aardbeien en tulpen. In welke richting het precies verder moet met het bedrijf, weet hij nu nog niet. Daar kan hij wel wat ordening bij gebruiken, net als bij de financiële basis van zijn plannen.

Stefan: ‘Ik wil graag sociaal gericht produceren, en direct kunnen verkopen aan consumenten. De grote droom is een kringloopbedrijf - niet om niet afhankelijk te zijn van anderen, maar om een zo duurzaam mogelijk product te kunnen verwezenlijken. En deze informatie door te geven aan de volgende generaties.’

Volg Stefan

Instagram:

Facebook:

Meer Stefan

Lees over Stefan en Hillie Maerman, ‘alledaagse helden’, op De Correspondent.