De Nieuwe Boerenfamilie

Boer zoekt nieuwe kansen
Bart van den Broek

‘We willen ons nog meer richten op educatie: waar komt voedsel vandaan?’

📅 1983

📍 Hilvarenbeek

🏡 biologisch rundveebedrijf met moestuin & winkel

🚀 een zelfvoorzienend, renderend bedrijf

❓Hoe kunnen we onze boerderij, onze winkel en de gasten nog beter aan elkaar koppelen?

Wie is Bart?

Bart en zijn ouders runnen boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek; een bedrijf dat naast runderen met natuurbegrazing, ook bestaat uit een grote moestuin en een winkel (vergaderruimte en (kook)workshops). Wat ‘t Schop speciaal maakt, is de visie op de boerderij als plek voor educatie.

Waarom de Boerenversneller?

Er zijn enorme ontwikkelkansen op ‘t Schop, met name omtrent de winkel en de workshops. Bart: ‘We willen ons nog meer richten op educatie; groepen (bijvoorbeeld scholen, bedrijven, families...) op een leuke en actieve manier kennis laten maken met voedsel, van grond tot mond. We willen werken aan het voedingsbewustzijn van al onze gasten.’ De vraag is echter hoe dit op een innovatieve manier vormgegeven kan worden, en hoe de juiste doelgroep aangesproken kan worden.  

‘We willen blijven innoveren in onze activiteiten,’ aldus Bart. ‘Nieuwe, unieke, uitdagende en moderne arrangementen bedenken rondom eten en voedsel. We willen ons richten op alle doelgroepen samen met allerlei instanties (denk aan scholen, bedrijven, koks).’

‘t Schop is dus toe aan vernieuwing. Bart doet mee aan de Boerenversneller om professionals met een frisse blik naar het bedrijf te laten meekijken.

Volg Bart

Facebook:

Meer Bart