De Nieuwe Boerenfamilie

Samen slimmer boeren

De Nederlandse landbouw is aan verandering toe. Want ook al zijn we al generaties lang een agrarische grootmacht, tachtig procent van de Nederlandse boeren staat op een kantelpunt. Zij kunnen steeds moeilijker concurreren met groot, groter, grootst- of niche-boeren.

Maar verandering ligt niet alleen bij de boer! We hebben elkaar nodig om het boerenlandschap te veranderen. Voedsel is tenslotte van ons allemaal.

De Nieuwe Boerenfamilie is de boer met een groep betrokkenen daaromheen: de uitvinder, de architect, de ambtenaar, de marketeer, de chefkok, de bankier, de jurist, de ontwerper... Samen gaan we op zoek naar haalbare, logische en duurzame innovaties in het boerenbedrijf. 

Een programma brengt ons bij elkaar. In de Boerenversneller gaan in negen maanden tijd veertien boeren op zoek naar innovatiemogelijkheden binnen hun bedrijf. Waar ligt financiële ruimte? Wat wil je veranderen? En wie heb je daarbij nodig?

De Nieuwe Boerenfamilie is een initiatief van Food Hub en wordt ondersteund door Stichting DOEN. Het platform wordt gerealiseerd in samenwerking met de LTO Noord, Vandejong Creative Agency, 5voor1, Impact Hub en Agrio.