De Nieuwe Boerenfamilie
Matchmaking

De Nieuwe Boerenfamilie bestaat uit boeren & niet-boeren die samen de Nederlandse landbouw slimmer willen maken. Op deze pagina vind je oproepen tot samenwerking, van zowel boeren als niet-boeren. Je vindt er ook concrete voorbeelden van samenwerkingen die op het platform zijn ontstaan. Zie je een oproep waarop je wil reageren, neem dan contact met ons op, dan brengen wij je in contact.

OPROEPEN

Robin.jpg

ROBIN WALVOORT

Boer zoekt afnemer voor soja-olie

februari 2019

Robin Walvoort is boer in de Achterhoek: 120 dubbeldoelkoeien, 1200 vleesvarkens, 65 hectare land. Zijn doelstelling is om de kringloop op het bedrijf zo ver mogelijk te sluiten en om de dieren te voeren met producten met een zo laag mogelijke land use. Dat doet hij door bijvoorbeeld zelf soja te telen om de koeien van te voeren.

“Samen met een akkerbouwer telen we 5 ha soja. De sojaschroot willen we gaan voeren aan onze koeien. Om de kringloop te sluiten, zoeken we nog een afnemer voor de soja-olie. Wie heeft er interesse in soja-olie of zou met ons willen samenwerken?”

Daarnaast zoekt Robin ook iemand die het leuk vindt om mee te denken over de verdere verwaarding van zijn koeien en varkens.

“Een paar keer per jaar laten we een dubbeldoel koe slachten en maken hiervan vleespakketten. Deze vleespakketten verkopen we in de regio. Ik zou dit wel verder willen oppakken, maar ik kom zelf tijd en marketingkennis te kort. Wie vindt het leuk om samen met mij het vlees van te boerderij verder te vermarkten? Bijvoorbeeld door dubbeldoel-hamburgers in de markt te zetten, of door onze productie van vleespakketten en droge worst (van de varkens) verder te professionaliseren.”

👪 Wil jij samen met Robin slimmer gaan boeren? Laat van je horen via suus[at]thefoodhub.org. Dan brengen wij jullie met elkaar in contact! 👪FAMILIELEDEN

Benieuwd wie er verder lid zijn van De Nieuwe Boerenfamilie - en waarom? Op deze pagina maak je kennis met een aantal Familieleden. Meet the family!